ua en ru

БЮТ ініціюватиме розгляд у ВР 29 січня питання про ТСК із "Межигір'я" і зміни до закону про вибори, - джерело.

Парламентська фракція Блоку Юлії Тимошенко ініціює проведення позачергової сесії Верховної Ради в п'ятницю, 29 січня ц.р. Про це РБК-Україна повідомило джерело в БЮТ.

"Заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем'якін уже зібрав необхідні підписи членів фракції БЮТ і протягом сьогоднішнього дня зареєструє в парламенті з метою проведення позачергового засідання Верховної Ради.

Ми вимагатимемо розглянути два питання. В першу чергу, питання про створення тимчасової слідчої комісії (ТСК) із розслідування факту незаконної передачі державної дачі "Межигір'я" колишньому прем'єрові Віктору Януковичу.

А також ми наполягатимемо на ухваленні закону про вибори Президента, де будуть враховані наші принципові позиції, щоб запобігти фальсифікаціям у другому турі. Зокрема, можливість внесення змін до списків виборців у день голосування виключно за рішенням суду, а не виборчих комісій, як хоче Партія регіонів. Також ми наполягатимемо, щоб голосування вдома могло бути тільки за наявності відповідної медичної довідки," - сказав співробітник агентства.

Нагадаємо, фракція Партії регіонів ініціювала проведення позачергової сесії парламенту 28 січня ц.р. До розгляду за пропозиціями 164 народних депутатів включено такі питання:

1) про дотримання Конституції і законів України керівництвом Міністерства внутрішніх справ України під час проведення виборів Президента України в 2010 році;

2) про внесення змін до Закону України "Про вибори Президента України".