ua en ru

БЮТ 14 квітня вимагатиме у ВР створити спеціальну комісію з метою усунути 11 суддів КСУ із займаних посад.

БЮТ 14 квітня вимагатиме у Верховній Раді України створити тимчасову спеціальну комісію з метою усунути 11 суддів КСУ з займаних посад, які винесли сьогодні рішення щодо легітимності формування коаліції. Про це на брифінгу у ВР України заявила одна з представників БЮТ у КСУ, нардеп від БЮТ Олена Шустік, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні своїм рішенням КСУ поставив вище регламент ВР за Конституцію... Це рішення КСУ суперечить закону про КСУ, бо це рішення протилежне попередньому... 11 суддів, які прийняли таке рішення не вправі носити високе звання суддів. І у наступну середу, на засіданні ВР ми будемо ставити питання про створення тимчасової спеціальної комісії щодо розслідування мотивів і підстав прийняття завідомо неправосудного рішення з метою усунення таких суддів з займаних посад", - сказала вона.
При цьому О.Шустік не виключає, що склад фракції БЮТ зменшиться, оскільки частина депутатів приєднається до коаліції. "Напевно це рішення позначиться на складі фракції, але кількісно ми не рахували", - сказала вона.
У свою чергу міністр опозиційного уряду, нардеп від НУ-НС Роман Зварич, також вважає рішення КСУ неправосудним. "Не можна говорити один раз біле, а другий раз чорне... Цим рішенням КСУ поставив регламент вище за Конституцію і закони України", - сказав він.
Нагадаємо, згідно з оприлюдненим сьогодні рішенням КСУ, окремі нардепи, зокрема ті, які не перебувають у складі депутатських фракцій, мають право брати участь у формування коаліції депутатських фракцій.