ua en ru

БЮТ: В.Янукович розрахувався із В.Стельмахом за підтримку на президентських виборах

Законом, що подовжив повноваження чинного голови Національного банку України Володимира Стельмаха, Президент України Віктор Янукович розрахувався з ним за підтримку на президентських виборах, яка здійснювалася В.Стельмахом свідомо - шляхом дестабілізації соціально-економічної ситуації в Україні. Про це йдеться в заяві БЮТ, передає прес-служба блоку.

«БЮТ і раніше неодноразово звертав увагу громадян, що протягом 2008-2009 рр. В.Стельмах за вказівками Віктора Ющенка штучно нищив національну валюту, обвалював її курс до долара та євро, що значно ускладнювало соціально-економічну ситуацію в Україні, поглиблювало кризу, врешті-решт суттєво било по кишенях простих українців. А відповідальність за це пропагандистська машина В.Ющенка та В.Януковича по лицедійськи перекладала на Юлію Тимошенко», - йдеться в заяві.

В БЮТ також вважають, що дії В.Стельмаха на посаді голови НБУ були спільною передвиборчою технологією В.Ющенка та В.Януковича, котрі, «як відомо, гуртом боролися проти Юлії Тимошенко».

«При цьому, окрім політичних дивідендів, причетні до оборудок НБУ особи ще й непогано заробили на махінаціях Нацбанку із рефінансуванням комерційних банків, які, в свою чергу, теж були чинником, що сприяв послабленню гривні», - наголошується в заяві блоку.