ua en ru

БЮТ оскаржить у КСУ закон про судоустрій і статус суддів у разі його прийняття, - Ю.Тимошенко

БЮТ оскаржить у Конституційному суді України закон про судоустрій і статус суддів у разі його прийняття. Про це у ході засідання опозиційного уряду заявила лідер БЮТ Юлія Тимошенко, передає кореспондент РБК-Україна. "Якщо закон буде прийнято, то наша сила буде давати звернення до КСУ з метою визнання неконституційними низки положень цього закону", - сказала вона.

Також Ю.Тимошенко зазначила, що на сьогодні "заблоковано процес передачі цього проекту закону на експертизу до Венеціанської комісії ... і тому ми на погоджувальній раді будемо ставити питання щодо підготовки листа на ім'я спікера Верховної Ради України Володимира Литвина, щоб він подав цей закон на розгляд Венеціанської комісії до другого читання", - додала вона.
У свою чергу прем'єр-міністр опозиційного уряду і заступник голови фракції БЮТ Сергій Соболєв зазначив, що наразі у проекті закону міститься як мінімум 11 порушень Конституції України. "Про це засвідчує науково-експертне управління парламенту", - сказав він.
В цілому БЮТ планує подати на розгляд до парламенту альтернативний проект закону про судоустрій і статус суддів. А відповідний лист на ім'я спікера В.Литвина доручено написати члену комітету з питань правосуддя, нардепу від БЮТ Віктору Швецю.