ua en ru

Бюджетний комітет відхилив пропозиції по охороні здоров'я

Бюджетний комітет відхилив пропозиції по охороні здоров'я Фото: Оксана Корчинська

Корчинська розповіла, що у доопрацьованому проекті бюджету на охорону здоров'я передбачено 44 млрд гривень при необхідних - 70 млрд гривень

Бюджетний комітет Верховної Ради відхилив пропозиції профільного комітету до державного бюджету на 2016 охорони здоров'я. Про це заявила перший заступник глави парламентського комітету з питань охорони здоров'я Оксана Корчинська після засідання бюджетного комітету, де розглядалося проект держбюджету на 2016 рік, передає кореспондент "РБК-Україна".

"Я зараз в шоці, за що будуть голосувати депутати. Тому що я переконана, що те, що нам роздали, зараз буде багато змінюватися. І якщо у нас в парламенті так проходить бюджетний комітет, розподіл бюджету.. це було не розподіл, це був дерибан, так це відбувалося",- сказала Корчинська.

За її словами, заслухали , але не проголосували за пропозиції комітетів з питань освіти і науки та євроінтеграції, пропозиції комітету з питань охорони здоров'я не заслухали.

"Сказали, що з 1 березня ми подумаємо, як вам допомогти. Так само було ставлення до комітету з питань євроінтеграції... до охорони здоров'я взагалі не дійшло. По цьому бюджету, щоб ви розуміли, онкохворі - доросле населення - отримає гроші на один флакон ліків", - додала вона.

Корчинська розповіла, що у доопрацьованому проекті бюджету на сектор охорони здоров'я передбачено 44 млрд грн при необхідних - 70 млрд, на державні програми закладено лише 3,9 млрд грн.

Оксана Корчинська, перший заступник голови парламентського комітету з питань охорони здоров'я через кілька хвилин після засідання бюджетного комітету, на якому розглядався проект держбюджету 2016

Опубліковано Валерій Калнишем 24 грудня 2015 р.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді ухвалити державний бюджет на 2016 р. з доходами 595 млрд 081 млн 135,3 тис. грн і витратами 667 млрд 733 млн 507,2 тис. грн.