ua en ru

Бюджетна проблема не підірве рейтинг США, - Fitch

Припинення роботи уряду США не призведе до зниження суверенного рейтингу ("AAA/негативний"), проте цей фактор підриває довіру до процесу схвалення бюджету. Про це йдеться в прес-релізі рейтингового агентства Fitch Ratings, передає телеканал "Росія 24".

У документі наголошується, що США дуже важливо своєчасно підвищити межу держборгу, щоб уникнути ризику дефолту за держоблігаціями.

"Офіційний перегляд рейтингів США в негативну сторону може статися, якщо ліміт держборгу країни не буде підвищений до того моменту, як міністерство фінансів вичерпає всі резерви. Згідно з офіційними коментарями Мінфіну, це може відбутися до 17 жовтня", - йдеться в прес-релізі.

В результаті того, що республіканці та демократи не змогли дійти консенсусу, уряд США зіткнулося з частковим закриттям вперше за 17 років.

Федеральні агентства будуть змушені відправити у відпустки понад 800 тис. службовців з 2,9 млн. За підрахунками економістів, кожен день простою обійдеться американській економіці в 300 млн дол. Тепер необхідно зрозуміти, скільки уряд США буде перебувати у вимушеній відпустці. У 1996 р. це продовжувалося менше місяця.

Сьогодні раніше рейтингове агентство Standard & poor's повідомило, що дебати в Конгресі щодо підвищення стелі державного боргу не вплинуть на суверенний рейтинг США

Нагадаємо, два роки тому агентство Standard & poor's знизило рейтинг США з AAA до AA+. Це було перше в історії зниження рейтингу США, чиї боргові зобов'язання вважалися до того моменту абсолютно безпечним інструментом. Журнал Time опублікував на головній сторінці фотографію Джорджа Вашингтона з синцем під оком і підписом "The great american downgrade".