ua en ru

У бюджеті-2019 на оборону закладено близько 200 млрд гривень, - Гройсман

У бюджеті-2019 на оборону закладено близько 200 млрд гривень, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман (facebook.com/pg/volodymyrgroysman)

Уряд планує подати проект бюджету-2019 в Раду до 15 вересня

У проекті державного бюджету на 2019 рік на оборону закладено близько 200 млрд гривень. Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у ході засідання Ради національної безпеки та оборони України.

За словами Гройсмана, уряд планує подати проект бюджету-2019 до Верховної ради України до 15 вересня.

"Ми, як і минулого року, плануємо подати його (проект бюджету-2019, - ред.) до 15 вересня і розпочати публічний відкритий бюджетний процес і ключовим є РНБО, де ми можемо розглянути всі питання щодо фінансування безпеки і оборони", - зазначив він.

Гройсман також додав, що після засідання РНБО відбудеться засідання уряду, де остаточно буде затверджено параметри держбюджету, зокрема, щодо витрат на оборону і безпеку.

"Треба зазначити, що нашим пріоритетом залишається фінансування не менше як 5% ВВП і я назву цифри: минулого року було передбачено 167 млрд гривень, в цьому році буде зростання приблизно на 30 млрд - це 197 млрд, а якщо говорити про спецфонд і інші доходи сфери оборони, то це більше 200 млрд гривень. Пріоритети, які визначені щодо фінзабезпечення військових присутні в проекті бюджету", - додав він.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що президент України Петро Порошенко доручив уряду передбачити у державному бюджеті на 2019 рік підвищення грошового забезпечення військовослужбовців на 30%.

Зазначимо, віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко повідомляв, що Кабінет міністрів України внесе до Ради проект бюджету-2019 до 15 вересня, як це і передбачено чинним законодавством.