ua en ru

Бюджет Аграрного фонду передбачає 2,2 млрд грн на закупівлю масла і сухого молока

У бюджеті Аграрного фонду України передбачено 2,2 млрд грн на закупівлю масла і сухого молока. Про це на сьогоднішній прес-конференції заявив ісполняюший обов'язки гендиректора Аграрного фонду Сергій Хорошайлов.

"Обсяг фінансування програм Аграрного фонду складає 7,2 млрд грн: 5 млрд - на формування інтервенційного фонду і ще 2,2 млрд грн закладені в бюджеті на... закупівлю масла... і сухого молока, які купуватимуться на відкритих торгах" - сказав С.Хорошайлов. Він додав, що ухвала Кабміну №66 від 26.01.2011 передбачає обсяг товарів, який необхідно закласти до інтервенційного фонду: пшениця тверда і м'яка - 1 млн 50 тис. т, жито озиме і ярове - 90 тис. т, ячмінь - 40 тис. т, цукор - 247 тис. т, кукурудза - 30 тис. т, молоко сухе - 6 тис. т, масло вершкове - 18 тис. т, гречка - 35 тис. т.

С.Хорошайлов пояснив, що цей список розширений, вперше за останні роки в нього включено сухе молоко. Крім того, він пояснив, що тепер згідно дорученню уряду обсяг закупівлі жита збільшений до 130 тис. т.

По словах С.Хорошайлова, Аграрний фонд почне проведення відкритих торгів із закупівлі згаданих продуктів в червні поточного року "і зніматиме з ринку надлишок обсягу якраз тієї продукції, яка цього сезону найбільш падає в ціні, і продавати... це вже до нового року".