ua en ru

Як швидко і зручно заплатити за комуналку і передати показання лічильників

Як швидко і зручно заплатити за комуналку і передати показання лічильників Фото: УНІАН

На сайті КИЇВЕНЕРГО є два особистих кабінету – за гарячої води та опалення, електроенергії. Це безкоштовні сервіси, за допомогою яких можна передати показання лічильника, заплатити за використані комунальні послуги і проконтролювати, чи надійшли заплачені гроші. Сайт "Сьогодні" розібрався, як працюють "особисті кабінети" і навіщо вони потрібні.

Внести показання лічильника, оплатити комуналку і перевірити оплату на одному сайті

Вартість гарячої води та опалення (послуги теплопостачання) та електроенергії по-різному враховуються і вважаються, тому з'єднати їх в один "кабінет" не вийде. Якщо зареєструватися одразу в двох кабінетах, то можна значно спростити собі життя. Це дозволить миттєво передавати показники лічильників, у кілька кліків сплачувати за гарячу воду, опалення і електроенергію і відразу ж переконатися, що гроші надійшли на ваш рахунок.

Є кілька нескладних правил. По-перше, краще всього передавати показання лічильника протягом останнього тижня місяця. Саме виходячи з цих цифр розрахують суми до оплати і сформують платіжки. По-друге, на першому тижні кожного місяця в особистому кабінеті передати показання лічильників не можна, ця функція під час розрахунку платіжок призупиняється. До слова, передати показання лічильника можна не тільки в особистому кабінеті, але і на сторінці входу. Для цього потрібно внести дані для перевірки (особовий рахунок та адреса), натиснути кнопку "перевірити дані". Після система перенаправляє вас на сторінку, де можна буде ввести показання лічильників та натиснути "передати дані".

Якщо зареєструватися в особистому кабінеті, можна буде користуватися кількома функціями сайту:

Проконтролювати платежі. До особистого кабінету можна "прив'язати" відразу кілька рахунків і на одній веб-сторінці отримати достовірну інформацію про них. Тому за один захід" можна не тільки передати актуальні показники лічильників, але й упевнитися у відсутності боргів. Саме за внесеними показниками і розрахують суми в платіжках.

Оплатити комуналку. У особистому кабінеті по гарячій воді та опалення можна заплатити за перераховані послуги. Для цього знадобляться лічені секунди і банківська карта. На веб-сторінці працює одразу кілька сервісів, що дозволяють робити платежі через інтернет. Гроші надходять миттєво.

Отримати звіт по оплаті. У особистому кабінеті є дані про оплату гарячої води та опалення за 12 місяців. Це допоможе, якщо ви, наприклад, хочете замовити енергоаудит, і намагаєтеся порахувати, скільки витрачаєте на комунальні послуги.

Як зареєструватися в особистому кабінеті?

Щоб отримати доступ в особистий кабінет належить пройти нескладну реєстрацію. Потрібно це для того, щоб захистити персональні дані від сторонніх. Отже, реєстрація у особистому кабінеті з гарячої води та опалення:

перший Крок – створюємо обліковий запис. Тут знадобиться діючий адресу електронної пошти і номер мобільного телефону. Після натискання "реєстрація" система попросить вас ввести ім'я, адресу електронної пошти.

Крок другий – підключаємо особовий рахунок. Для цього потрібно зайти у вже створений особистий кабінет і вибрати функцію "Підключити особовий рахунок". Щоб упевнитися, що це саме ваш рахунок і ви маєте право отримати інформацію, треба буде пройти невелику перевірку: ввести номер особового рахунку (15 символів) і суму останньої оплати.

Крок третій – швидко і зручно передаємо дані лічильника і оплачуємо рахунки. Особисті кабінети працюють цілодобово, тому вносити дані і оплачувати комунальні послуги можна практично в будь-який час.

Розробники "особистого кабінету" обіцяють, що незабаром кількість доступних послуг збільшиться, ну і на даний момент сервіс дозволяє заощаджувати час, але і завжди тримати "руку на пульсі" - стежити за своїми платежами.