ua en ru

У Бурятії лісові пожежі охопили чверть території

У Бурятії лісові пожежі охопили чверть території Фото: лісові пожежі в Бурятії

Лісові пожежі припадають на четверту частину території республіки РФ

У Республіці Бурятія Російської Федерації триває збільшення площі лісових пожеж: у регіоні на ранок середи горить понад 82 тис. га лісу. Про це повідомили у прес-службі республіканського агентства лісового господарства.

Як наголошується, зараз лісові пожежі припадають на четверту частину території всієї Бурятії.

Загоряння зареєстровано в багатьох районах Бурятії. У тому числі ліси горять у Забайкальському національному парку, Джергінському заповіднику, на землях Улан-Уденського військового лісництва.

Відео: лісові пожежі в Бурятії

У ліквідації вогню в Бурятії задіяно понад 1,8 тис. осіб, у тому числі працівники лісової охорони, орендарі, місцеві жителі, співробітники Забайкальської бази авіаційної охорони лісів, Красноярського лісопожежного центру, федерального резерву ФБУ "Авіалісохорона" з Омська, Москви і Хакасії.

За минулу добу в Республіці Бурятія було виявлено 8 нових вогнищ.

В цілому, з початку пожежонебезпечного сезону в Бурятії зареєстровано 1 тис. 365 вогнищ на загальній площі понад 415 тис. га. Торік на цю ж дату було зафіксовано 95 вогнищ на загальній площі понад 95 тис. га.

Нагадаємо, місяцем раніше повідомлялося про те, що в Сибіру горить ліс в 11 районах, військове лісництво і Байкальський заповідник.