ua en ru

Burisma необхідно управляти потенційними інформаційними атаками і ризиками, - Кофер Блек

Burisma необхідно управляти потенційними інформаційними атаками і ризиками, - Кофер Блек Фото: Джозеф Кофер Блек (джерело фото - ІА "Українські новини")

Кофер Блек обіцяє захищати Burisma і її власника Злочевського від дезінформації

Новий незалежний директор Burisma Group Джозеф Кофер Блек, який раніше працював на вищих позиціях в ЦРУ і приватної військової компанії Blackwater, обіцяє захищати Burisma і її власника Миколу Злочевського від дезінформації. Про це він заявив в інтерв'ю українським ЗМІ.

"Міжнародні проекти, в які залучена Група, вимагають від нас більш ретельного аналізу та оцінки ризиків. Причому не тільки традиційних – фінансових і політичних, але і ризиків, пов'язаних з безпекою, - заявив Кофер Блек. - З урахуванням розвитку цифрових та інформаційних технологій, Групі необхідно вміти ефективно управляти потенційними інформаційними атаками та інформаційними ризиками".

"У той час як деякі елементи громадянського суспільства ставлять під питання зростання частки енергетичних компаній, я вважаю, що вони повинні робити це в юридичному порядку, лише переконавшись, що звинувачення ґрунтуються на фактах і доказах, а не на чутках або алюзіях", - прокоментував Кофери Блек питання про чутки навколо Burisma Group.

Зазначимо, завдання нового незалежного директора - консультувати Burisma щодо практик і протоколів безпеки, найбільш ефективних методів захисту, а також програм для запобігання ризиків інформаційних атак.

"Багато міжнародних компаній піддаються інформаційним та іншим кібератакам, які призводять до розкриття і маніпуляції інформацією, зокрема, неправдивої інформації, яка завдає шкоди міжнародним компаніям. Я сподіваюся, що мій досвід роботи в багатьох країнах буде корисний у формуванні стратегій експансії Групи на глобальному рівні", - зазначив Кофер Блек.

Нагадаємо, раніше міжнародна енергетична група Burisma повідомила про призначення в Раду директорів експерта з безпеки та стратегічного розвитку Джозефа Кофера Блека. Раніше він керував Антитерористичним центром ЦРУ і був послом з особливих доручень з питань боротьби з тероризмом.

Після тридцятирічної державної служби в 2005 році Блек подав у відставку, але він як і раніше вважається знаковою фігурою і провідним експертом з питань американської і міжнародної безпеки. Він працював в Адміністрації Президента Джорджа Буша і був старшим радником із закордонних справ одного з кандидатів на пост Президента США Мітта Ромні.

Згідно з даними ЗМІ, Адміністрація нинішнього президента США Дональда Трампа розглядала Джозефа Кофера Блека як основного кандидата на посаду директора Центрального розвідувального управління США.