ua en ru

Бурбак вважає шкідливими розмови про закупівлю газу у "Газпрому"

Бурбак вважає шкідливими розмови про закупівлю газу у "Газпрому" Фото: Максим Бурбак (УНІАН)

Бурбак зазначив, що газовий ринок України і Євросоюзу має бути демонополізований

Керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак вважає шкідливими розмови про закупівлю Україною газу у російського "Газпрому". Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Підхід стосовно торгівлі з російським агресором, тимчасом, має залишитися незмінним: закупівельний контракт із “Газпромом” за жодних обставин не може бути продовжений. Розмови чи навіть натяки на це - шкідливі. Від 2020 року - тільки транзит", - написав він.

Бурбак також додав, що президент Росії Володимир Путін "ніколи не відмовиться від загарбницької політики щодо України". За його словами, "імперська держмонополія “Газпром” - це не бізнес, а інструмент агресії".

"Відмова уряду Арсенія Яценюка від закупівель російського газу була правильним стратегічним рішенням. Тоді уряд провів енергетичну реформу, мета якої - повна енергетична незалежність країни упродовж десяти років, за рахунок власного видобутку газу, нафти і вугілля, диверсифікації постачання палива для атомної енергетики. Ми поважаємо міжнародне право і виконаємо рішення Стокгольмського арбітражу, який захистив наші права", - додав він.

Бурбак вважає шкідливими розмови про закупівлю газу у "Газпрому"

Фото: запис у Facebook Максима Бурбака

Крім того, Бурбак зазначив, що газовий ринок України і Євросоюзу має бути демонополізований.

"Не взагалі, і не з 2020-го, а зараз. Наші реверсні закупівлі мають зберігатися, розширюватися, і вилитися в повноцінне приєднання України до газової мережі Євросоюзу. Вже зараз Україна має домовлятися про імпорт американського LPG-газу, який уже надходить (!) до Литви й Польщі", - зазначив він.

Також він додав, що якщо Європа бажає бути вільною, проект Nord Stream 2 повинен бути остаточно похований у 2018 році.