ua en ru

Бурбак: "Народний фронт" закликає світову спільноту виступити на підтримку Меджлісу

Бурбак: "Народний фронт" закликає світову спільноту виступити на підтримку Меджлісу

Фракція "Народний фронт", висловлює підтримку кримськотатарському народу та закликає Верховну Раду України прийняти спільне звернення до світових лідерів виступити на підтримку Меджлісу. Про це з парламентської трибуни заявив голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак.

"Російська Федерація здійснила черговий злочин на українській землі проти наших співвітчизників і побратимів. Цей обурливий факт вимагає негайної реакції нашої дипломатії для того, щоб закликати світ до осуду та тиску на Кремль, який з кожним днем демонструє клінічні прояви безглуздості та своїх тоталітарних страхів", - заявив Максим Бурбак.


Він наголосив, що фракція "Народний фронт", висловлює підтримку кримськотатарському народу, його лідерові Рефату Чубарову, Мустафі Джемілєву, а також закликає Верховну Раду України прийняти спільне звернення до світових лідерів з тим, щоб "світова спільнота не давала себе приспати брехливими промовами Путіна і Лаврова".

Він заявив, що заборона діяльності Меджлісу має стати чітким сигналом для США та європейських країн не відновлювати співробітництво з Росією у військовій чи будь-якій іншій сфері, оскільки це дозволить Москві економічно посилюватися і надалі розгортати свої агресивні дії.

Максим Бурбак також наголосив, що боротьба за права кримських татар і повернення українських полонених додому - має стати пріоритетом для української влади.

"Боротьба за права кримських татар, боротьба за повернення Надії Савченко, а сьогодні мова йде про те, що звільнення з полону Надії стане фактично збереженням її життя, боротьба за повернення додому інших наших полонених патріотів має бути пріоритетом у діяльності української влади", - підкреслив Бурбак.

Він нагадав, що Міністерство юстиції України отримало звернення від Надії, в якому вона просить розпочати процедуру її повернення в Україну. Міністр юстиції Павло Петренко вже розпочав необхідну роботу.

"Ми з великими оптимізмом сподіваємося на те, що зовсім скоро зможемо зустріти нашу героїчну Надію вільною", - підкреслив Бурбак.