ua en ru

У Бундестазі вважають необхідним переконати РФ в неагресивності НАТО

У Бундестазі вважають необхідним переконати РФ в неагресивності НАТО Фото: голова комітету Бундестагу з питань зовнішньої політики Норберт Реттген

Позиція Північноатлантичного альяннса не є агресивною

Засідання Ради НАТО-Росія необхідно використовувати для того, щоб пояснити Російської Федерації, що позиція Північноатлантичного альянсу не є агресивною. Про це в середу, 13 липня, заявив голова комітету Бундестагу з питань зовнішньої політики Норберт Реттген в інтерв'ю німецькому видавничого об'єднання Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND), передає DW.


"НАТО повинно використовувати цю можливість, щоб безпосередньо роз'яснити російській стороні прийняті у Варшаві рішення. Хоча Москва представляє розвиток подій як спіраль військової ескалації, про це не може бути й мови", - Реттген.

Збільшення військового контингенту на східних кордонах альянсу приблизно до 4 тис. чоловік виглядає "досить помірно" і робиться не у відповідь на дислокацію російських військових частин, а як "реакції на емоційний настрій у країнах Балтії та Польщі".

Нагадаємо, в минулі вихідні відбувся саміт НАТО у Варшаві, де серед іншого порушувалися й питання відносин альянса з РФ.