ua en ru

Бухта Севастополя 1 жовтня буде закрита у зв'язку з операцією по ліквідації глибинної бомби часів ВВВ

В акваторії Севастополя 1 жовтня планується проведення робіт по знищенню глибинної бомби часів Великої Вітчизняної війни (ВВВ). Про це повідомили в прес-службі Управління ДержНС в Севастополі.

1 жовтня з 5.30 год до моменту закінчення спецоперації будуть перекриті території від Карантинної бухти до мису Товстий. Крім того, на момент проведення робіт зі знешкодження бомби, зовнішній рейд міста та Севастопольська бухта будуть перекриті для руху всіх видів судів.

Бомба ББ-1 була виявлена в Карантинній бухті. Ця бомба була призначена для знищення підводних човнів, її вага становить 165 кг, вага вибухової речовини - 189 кг в тротиловому еквіваленті. Радіус розльоту осколків бомби становить 300 м, радіус дії гидроударной хвилі - близько 2 км.

Так як поблизу місця виявлення бомби знаходяться Національний заповідник "Херсонес Таврійський", Володимирський собор, причал для яхт, приватні житлові будинки, а також на території російської військової частини, піротехніки прийняли рішення транспортувати бомбу для знищення в акваторії мису Північна Коса.