ua en ru

До суду передано справу про підкуп слідчого ГПУ

До суду передано справу про підкуп слідчого ГПУ Фото: Генеральна прокуратура України (РБК-Україна)

Гроші пропонувалися за закриття кримінального провадження за фактом заволодіння чужим майном і зловживання службовим становищем

Генеральна прокуратура України передала до суду матеріали розслідування щодо особи, котра намагалася підкупити слідчого ГПУ. Про це повідомляє управління зв’язків з громадськістю та ЗМІ прокуратури

"Встановлено, що особа запропонувала слідчому неправомірну вигоду в сумі 20 тисяч доларів США за закриття кримінального провадження за фактом заволодіння чужим майном та зловживання службовим становищем, а також за початок нового кримінального провадження стосовно заявника", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що слідчий, отримавши цю пропозицію, одразу звернувся до керівництва з відповідним рапортом. Під час розслідування вказаного факту особу затримано безпосередньо під час надання частини хабара в сумі 52 тис. гривень.

Підозрюваного було взято під варту із можливістю застави у розмірі 128 тис. гривень. Також було накладено арешт на майно останнього, серед якого частина квартири в м. Києві та автомобіль. Обвинуваченому загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у понеділок, 20 листопада, у Черкаській області затримали наркоторговця, який намагався дати хабаря співробітнику Служби безпеки України.