ua en ru

Майбутньому прем'єр-міністрові Грузії Іванішвілі повернуто грузинське громадянство

Президент Грузії Михайло Саакашвілі повернув майбутньому прем'єр-міністру, мільярдерові Бідзіна Іванішвілі грузинське громадянство. Як повідомила сьогодні на брифінгу журналістам прес-секретар Саакашвілі Манана Манджгаладзе, Президент Грузії вже підписав відповідний указ, пояснивши при цьому, що він набуде чинності відразу ж після того, як у бізнесмена буде припинено громадянство Франції.

Нагадаємо, будучи громадянином Росії і Франції, мільярдер Іванішвілі був позбавлений громадянства Грузії, після того як стало відомо, що у нього з'явилося громадянство Франції. Однак потім стало відомо, що Іванішвілі відмовився від французького громадянства, при тому що посольство Франції в Тбілісі обіцяло позбавити його громадянства лише після того, як мільярдер стане громадянином будь-якої іншої країни.

Також раніше він відмовився від громадянства РФ і продав у цій країні весь свій бізнес. За оцінками Forbes, на той момент він володів майном в 6,4 млрд дол. Позбавлення Іванішвілі грузинського громадянства не завадило йому за чинною Конституцією Грузії зайняти в країні керівний пост і брати участь у виборчому процесі.

Читайте також: Каха Каладзе очолить Міністерство енергетики Грузії