ua en ru

Майбутнє України залежить від зміцнення зв'язків з ЄС, - Янукович

Майбутнє України залежить від зміцнення зв'язків з Європейським Союзом. Таку думку висловив Президент України Віктор Янукович у статті для The Wall Street Journal.

"Наше майбутнє залежить від зміцнення зв'язків з ЄС, і сподіваюся, це, врешті-решт, приведе нашу країну до повноправного членства в ЄС", - пише Президент України.

Глава держави додав, що майбутнє України - в Європі. "Хоча наш історичний зв'язок з Росією і надалі відіграватиме значну роль, ключ до процвітання нашого народу та розвитку наших природних і людських ресурсів - у глибокій, більш досконалій інтеграції в європейські та західні структури", - йдеться у статті.
Янукович додав, що нарівні з традиційними галузями, Україна також цінує інновації. Розвідка сланцевих і шельфових родовищ, яка наразі триває, забезпечить диверсифікацію поставок енергоресурсів та допоможе уникнути непередбачуваних у майбутньому криз. "Наші міцні економічні зв'язки з ЄС тільки розширюватимуться після підписання Угоди про асоціацію наприкінці цього року, що слугуватиме плацдармом для набуття повноправного членства в ЄС у майбутньому", - йдеться у повідомленні.