ua en ru

Що буде з курсом долара наступного тижня: прогноз аналітика

Що буде з курсом долара наступного тижня: прогноз аналітика Фото: курс долара наступного тижня наблизиться до 27,5 гривень (Віталій Носач / РБК-Україна)

Курс долара наступного тижня буде впевнено наближатися до позначки 27,5 гривень. Це пов'язано з тим, що ринок в кінці року насичується валютою.

Про це РБК-Україна розповів аналітик Альпарі Олег Алексєєв.

Зокрема, він зазначив, що офіційний курс на п'ятницю, 17 грудня, був встановлений Нацбанком на тому ж рівні, що і в четвер - 27,19 гривень за долар. Але євро подорожчав на 23 копійки - до 30,84 гривень.

Крім того, на міжбанку в п'ятницю котирування долара значно підвищилися до позначки 27,23 гривень, а ближче до полудня вартість гривні падала впала ще до 27,35-27,45 гривень за долар.

За словами Алексєєва, найближчим часом курс, швидше за все, буде коливатися в діапазоні 27,2-27,3 гривень за долар. А поява енергоімпортерів на ринку може призвести до зміщення долара до його максимального осіннього піку - 27,4 гривень.

"З наступного тижня ринок буде впевнено йти до позначки 27,5 гривень за долар. Такі котирування будуть пов'язані з тим, що виплачуються зарплати перед Новим роком, і швидше за все люди почнуть міняти долар на гривню, оскільки свята вже не за горами, та й ринок в свою чергу буде насичуватися валютою", - додав Алексєєв.