ua en ru

Що буде курсом долара: прогноз аналітика на тиждень

Що буде курсом долара: прогноз аналітика на тиждень Фото: курс долара знайшов тимчасову рівновагу (Віталій Носач, РБК-Україна)

Протягом найближчого тижня помітної зміни курсу долара до гривні не очікується. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень близько 26,65 грн, а готівковий долар в банках може торгуватися близько 26,6/26,8 грн.

Про це в коментарі РБК-Україна сказав Вадим Іосуб, старший аналітик Альпарі.

Як зазначив аналітик, за минулий тиждень офіційний курс долара до гривні і курс на готівковому ринку незначно знизилися, а на міжбанку за підсумками тижня курс не змінився.

Так, з п'ятниці по п'ятницю офіційний курс долара США, що встановлюється НБУ, знизився з 26,77 до 26,65 грн (-0,4%). Попит / Пропозиція долара на міжбанку, за даними компанії "Укрділінг", за цей же час не змінилися і залишилися на рівні 26,65/26,67 грн. Середні курси купівлі/продажу готівкового долара в банках знизилися за тиждень з 26,65/26,85 до 26,62 / 26,81 (-0,1%). При цьому спред між середнім продажем і середньою покупкою зберігся на рівні 0,7%.

"Такий незначний рух курсів за підсумками тижня свідчить про те, що ринок знайшов свою тимчасову рівновагу поблизу поточних рівнів, і ще якийсь час буде на них залишатися", - додав він.