ua en ru

BT-Invest оголосила про злиття з компаніями HCM Group і "Столиця".

Литовська BT Invest, створена колишніми акціонерами найбільшого в Україні виробника соків "Сандора" Ігорем Беззубом і Раймондасом Туменасом, оголосила про злиття з девелоперськими компаніями HCM Group Андрія Заїки і "Столиця", повідомляє «Комерсант-Україна» .

Литовська BT Invest і українські ІСК "Столиця" і НСМ Group 24 березня підписали угоду про злиття в єдину групу, йдеться у вчорашньому повідомленні сторін. Процес об'єднання буде завершений в 2011 р., поки в компаніях не говорять про активи, які внесуть кожна із сторін, а також частки акціонерів в майбутній компанії.

Головою наглядової ради новоствореного об'єднання став Ігор Беззуб (один із засновників BT Invest, екс-президент компанії "Сандора"). Реструктуризація компаній при злитті не має на меті скорочення персоналу, наголошується в повідомленні. Найближчим часом нове об'єднання планує закінчити будівництво шести об'єктів в Києві: житлово-офісного комплексу "Південні брами" на перетині проспекту Бажана і вул.Завальної; офісно-житлового комплексу "Вертикаль" по Ковальському провулку, 17; житлово-офісного комплексу Golden Park по вул.Тимофія Шамрило, 4б; бізнес-центра класу A "Щекавицький" по вул.Фрунзе, 23-25; житлового будинку по вул.Крамського, 9. Здача об'єктів в експлуатацію запланована на цей рік.

HCM Group заснована в 1998 р., звела близько 200 тис. кв. м житлової і комерційної нерухомості. Портфель проектів - близько 465 тис. кв. м в Києві (не враховуючи проект на Подолі площею близько 1 млн. кв. м, який HCM Group і партнери планували розділити). Основний засновник - Андрій Заїка. Серед проектів групи, зокрема, житловий комплекс "Софійська брама", бізнес-центр "Ігоревський" і готель "Опера".

ІСК "Столиця" заснована в 2003 р. Компанія володіє шістьма проектами житлових і офісних комплексів на різній стадії будівництва. BT Invest спеціалізується на управлінні девелоперськими і роздрібними активами, зокрема у сфері продуктового рітейлу.