ua en ru

У Брюсселі завершилася операція із затримання терористів

У Брюсселі завершилася операція із затримання терористів Фото: операція в Брюсселі

В ході операції нікого не затримали

У Брюсселі (Бельгія) завершилася операція із затримання терористів, причетних до скоєння терактів у Парижі 13 листопада, передає AFP з посиланням на прокуратуру.

При цьому ніяких затримань в ході поліцейської операції не було. Таким чином головний підозрюваний у причетності до терактів 13 листопада Салах Абдеслам досі на волі.

Також AP повідомляє, що в результаті операції ніхто не постраждав.

Зазначимо, операція в Брюсселі була спрямована на затримання Салаха Абдеслама. Встановлено, що він орендував автомобіль, який використовували терористи, які влаштували стрілянину в театрі "Батаклан" в Парижі. Передбачається, що Салах Абдеслам сам взяв участь у вбивствах в театрі. Відзначимо, його брат Ібрагім Абдеслам був ідентифікований як один з терористів смертників. Іншого брата затримали в Брюсселі, проте потім відпустили.

Повідомлялося, що в Брюсселі прогриміли вибухи на місці проведення операції.

Нагадаємо, увечері 13 листопада в Парижі відбулася серія терактів у різних районах міста. Спочатку сталися три вибухи біля Stade De France, де проходив матч Франція-Німеччина. Крім того, терористичні атаки сталися в п'яти інших місцях Парижа. Зокрема, терористи захопили і розстріляли заручників у театрі Bataclan. У загальній складності, в результаті нападів загинули 129 чоловік, з них упізнали лише 103 людини. Ще більше 350 чоловік отримали поранення в результаті терактів. Відповідальність за вчинення терактів в Парижі взяли на себе бойовики ІДІЛ.

Раніше у Бельгії поліція затримала 7 осіб, які можуть бути причетні до скоєння терактів. Однак потім п'ятьох з них відпустили.