ua en ru

У Брюсселі прогриміли два вибухи в зоні проведення поліцейської спецоперації

У Брюсселі прогриміли два вибухи в зоні проведення поліцейської спецоперації Фото: місце події

Ніякої помітної реакції від поліції поки не надійшло

В зоні проведення поліцейської спецоперації в Брюсселі (Бельгія) пролунали два вибухи. Про це з місця подій повідомляє журналіст Пол Бреннан в своемTwitter.

"Два гучних вибуху чули близько вулиці Делоной, але поки не видно жодної помітної реакції від поліції", - написав він.

Разом з тим, як передає AFP, прокуратура Брюсселя підтвердила, що операція спрямована на затримання Салаха Абдеслама. Він орендував автомобіль, який використовували терористи, які влаштували стрілянину в театрі "Батаклан" в Парижі. Передбачається, що Абдеслам сам взяв участь у вбивствах в театрі. Відзначимо, його брат Брахім Абдеслам був ідентифікований як один з терористів смертників. Іншого брата затримали в Брюсселі, проте потім відпустили.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у брюссельському Моленбеке, де жили кілька учасників теракту, який відбувся в Парижі (Франція) в п'ятницю, 13 листопада, чути стрілянину та вибухи.

Раніше бельгійські спецслужби назвали ймовірного організатора терактів в Парижі. Згідно наданої інформації, за терактами в Парижі, які відбулися 13 листопада, стоїть Абдельхамід Абауд.

Також повідомлялося, що у Бельгії поліція затримала 7 осіб, що можуть бути причетні до скоєння терактів. Серед них був і брат убитого Абдеслама. Інший його брат Салех Абдеслам - зміг сховатися від поліції і оголошений у розшук.

Нагадаємо, увечері 13 листопада в Парижі відбулася серія терактів у різних районах міста. Спочатку сталися три вибухи біля Stade De France, де проходив матч Франція-Німеччина. Крім того, терористичні атаки сталися в п'яти інших місцях Парижа. Зокрема, терористи захопили і розстріляли заручників у театрі Bataclan. У загальній складності, в результаті нападів загинули 129 чоловік, з них упізнали лише 103 людини. Ще більше 350 чоловік отримали поранення в результаті терактів. Відповідальність за вчинення терактів в Парижі взяли на себе бойовики ИГИЛ.