ua en ru

Саміт Україна-ЄС сьогодні стартує у Брюсселі

Саміт Україна-ЄС сьогодні стартує у Брюсселі Фото: на саміті Україна-ЄС будуть присутні Туск, Порошенко і Юнкер

Саміт Україна-ЄС відбудеться в Брюсселі сьогодні

В Брюсселі (Бельгія) сьогодні, 24 листопада, стартує саміт Україна-Європейський союз (ЄС). Україну на саміті представлятиме президент Петро Порошенко, з боку ЄС - президент Європейської ради Дональд Туск і президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер.

У ході саміту сторони обговорять реформи в Україні та лібералізацію візового режиму з ЄС. Як повідомляє прес-служба Європейської ради, саміт може підтвердити виділення Україні 15 млн євро для підтримки програми по боротьбі з корупцією і 104 млн євро для реформи державного управління.

Порядок денний саміту Україна-ЄС

Крім того, Порошенко і лідери ЄС обговорять співпрацю у сфері спільної зовнішньої політики, юстиції, свобод та безпеки. Обговорюватимуть питання, пов'язані з торгівлею, секторальних співпрацею, включаючи енергетику і транспорт.

Окремо на саміт Україна-ЄС винесено питання розвитку ситуації на окупованих територіях Донбасу, виконання мінських угод та анексії Криму Росією.

Згідно з програмою саміту, Порошенко прибуде в 11:00 за місцевим часом (12:00 за Києвом), орієнтовно в цей же час розпочнеться зустріч президента і лідерів ЄС. Потім заплановані діловий ланч і прес-конференція.

Зазначимо, що проведення саміту Україна-ЄС неодноразово переносилося. Спочатку саміт був запланований на 19 травня, потім перенесено на вересень. Остаточна дата була узгоджена на початку жовтня.

Нагадаємо, заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв повідомив, що на саміті Україна-ЄС Київ розраховує на ряд конкретних результатів крім рішення про візової лібералізації.