ua en ru

Брюссель підтримує євроінтеграцію України, - МЗС Бельгії

26 жовтня 2010 р. в Брюсселі в рамках робочого візиту Міністра закордонних справ України (МЗС) Костянтина Грищенка відбулася двостороння зустріч керівника МЗС України з віце-прем'єр-міністром, міністром закордонних справ та інституційних реформ Королівства Бельгія Стівеном Ванакере, повідомляє прес-служба МЗС України.

У ході зустрічі було обговорено широке коло актуальних питань українсько-бельгійських відносин та співробітництва України з Європейським Союзом (ЄС).

При обміні думками щодо стану двосторонніх відносин керівники МЗС України та Бельгії відзначили важливість візиту у листопаді цього року з економічною місією до України Принца Філіпа на чолі великої делегації бельгійських підприємців.

Особливу увагу у контексті співробітництва України з ЄС було приділено підготовці до наступного Саміту Україна-ЄС, який відбудеться у листопаді в Брюсселі, зокрема наданню України Плану дій щодо безвізового режиму, завершенню переговорів щодо Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі. Керівник МЗС Бельгії, яка головує у ЄС, особливо наголосив на підтримці Брюсселем євроінтеграційних прагнень України. Сторони констатували обопільну зацікавленість двох країн до подальшого всебічного поглиблення двосторонніх відносин.

Міністри закордонних справ України та Бельгії торкнулися питання співпраці двох країн у рамках роботи міжнародних організацій. З-поміж іншого, керівник зовнішньополітичного відомства України поінформував свого бельгійського колегу щодо перебігу економічних реформ та демократичних перетворень у нашій державі.

В рамках робочого візиту до Брюсселя, 25 жовтня ц.р. Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко мав зустріч з Міністром економіки та спрощення процедур Бельгії Вінсентом Ван Квікенборном. У ході зустрічі К.Грищенко поінформував бельгійського міністра про заходи з реалізації політичних та соціально-економічних реформ в Україні, внутрішньополітичну ситуацію напередодні місцевих виборів. Міністри також обговорили перспективи поглиблення торговельно-економічного співробітництва.