ua en ru

Брутальна борода стала одним з головних трендів 2014 року

Брутальна борода похитнула авторитет виголених щік і стала одним з головних трендів. Широка, вузька, овальна (в стилі Ернеста Хемінгуея), лопаткою і трапецією, борода створює образ розкутого вуличного денді, позбавляє від обов'язку голитися і гріє особа в негоду.

У найближчий рік бороді дозволено пускати коріння на обличчях чоловіків, доглянутих і успішних.
Брутальна борода похитнула авторитет виголених щік і стала одним з головних трендів. Широка, вузька, овальна (в стилі Ернеста Хемінгуея), лопаткою і трапецією, борода створює образ розкутого вуличного денді, позбавляє від обов'язку голитися і гріє особа в негоду. Але щоб борода виглядала солідно, за нею все ж доведеться доглядати.

"Умиваючись, обполіскуйте водою бороду і розчісуйте її гребенем з рідкими широкими зубами, а також регулярно, по мірі росту волосся, подравнивайте ножицями", - радить провідний майстер салону The Art of Shaving Barber Spa Світлана Подчередниченко.

Роздумуючи над формою бороди, в першу чергу відштовхуйтеся від кольору волосся і свого зростання. Якщо ви високий блондин або шатен, вам можна відпустити бороду довгу і огрядну. Брюнетам об'ємна борода не рекомендується (так як темне волосся більш контрастні до шкіри), а чоловіки маленького росту, які бажають завести рослинність на обличчі, краще обмежитися триденною щетиною або вусами, щоб візуально не зіпсувати пропорції тіла.

Холеная борода відмінно виглядає як з діловими, так і casual-стилю. Ідеальний бородань Yohji Yamamoto одягнений у штани зі стрілками і строге чорне пальто, у Maison Martin Margiela він у костюмі епатуючого червоного кольору, а данський дизайнер Henrik Vibskov доповнив образ капелюхом, об'ємним светром незвичайної забарвлення і елегантними туфлями в тон. Головне, носити останні на босу ногу.

Брутальна борода стала одним з головних трендів 2014 року Брутальна борода стала одним з головних трендів 2014 року Брутальна борода стала одним з головних трендів 2014 року