ua en ru

"БРСМ-Нафта" виграла суд про захист ділової репутації

"БРСМ-Нафта" виграла суд про захист ділової репутації у президента асоціації "Об'єднання операторів ринку нафтопродуктів України" Леоніда Косянчука. Про це повідомляє прес-служба компанії.

У повідомленні наголошується, що Косянчук раніше заявляв у ЗМІ про те, що "БРСМ-Нафта" продає неякісне паливо і займається самостійним виготовленням бензину. Після тривалого вивчення матеріалів справи, суд визнав неправдивими звинувачення Косянчука та зобов'язав найближчим часом публічно спростувати їх.

Інформацію, поширену Асоціацією, суд визнав недостовірною та такою, що принижує ділову репутацію компанії "БРСМ-Нафта". Тепер у Косянчука є два тижні на її публічне спростування.

"Господарський суд міста Києва своїм рішенням від 18.06.2015 по справі №910/7467/15-р визнав недостовірною та такою. що не відповідає дійсності, принижує честь, гідність та ділову репутацію мережі "БРСМ-Нафта", інформацію, поширену Асоціацією "Об'єднання операторів ринку нафтопродуктів України", зокрема, її президентом Леонідом Косянчуком, в ефірі Радіо "Вести", зобов'язавши останнього її спростувати протягом 15 днів з моменту вступу рішення в законну силу", - йдеться в постанові.

Нагадаємо, виступаючи в ефірі вечірній студії радіостанції "Радіо Вести" в листопаді 2014 року, під час обговорення питань ціноутворення на нафтопродукти, Леонід Косянчук заявив про те, що мережа "БРСМ-Нафта" реалізує неякісне паливо, зокрема, що на АЗК мережі реалізується реактивне паливо замість дизеля, а також, що мережа "БРСМ-Нафта" не закуповує паливо у закордонних заводів-виробників, а проводить його самостійно.

У свою чергу, "БРСМ-Нафта" надала суду докази, які спростовують озвучену Косянчуком інформацію. Зокрема, докази проведення закупівель нафтопродуктів, відповідні договори та видаткові накладні, які підтверджують факт їх придбання, а не підробки. Крім того, компанія надала суду сертифікати відповідності реалізованих нафтопродуктів, паспорти якості й інші документи, що підтверджують високу якість палива в мережі "БРСМ-Нафта", його відповідність профільним стандартам, а також іноземне заводське походження.

Вивчивши надані матеріали, суд прийняв рішення задовольнити позов і зобов'язав Асоціацію "Об'єднання операторів ринку нафтопродуктів України" і її президента Леоніда Косянчука спростувати недостовірну інформацію таким же способом, яким вона була поширена, тобто в ефірі Радіо "Вести", а також розмістити відповідне спростування в мережі Інтернет на власному сайті.

"Ми в черговий раз в залі суду довели, що в даному випадку шановна Асоціація вустами свого Президента займається тим, що у вечірньому ефірі шанованої радіостанції в ролі нібито експерта паливного ринку вводить громадськість в оману, озвучуючи недостовірну, інформацію, що не відповідає дійсності, а просто - розповідаючи людям відверту брехню про мережу "БРСМ-Нафта", якість палива на наших АЗК та ін. Кожне таке наклепницьке звинувачення ми будемо спростовувати, використовуючи, зокрема, правові механізми впливу. В даний момент, наприклад, ми збираємо доказову базу і готуємо позов до суду на ще одного псевдоексперта паливного ринку, який не втомлюється розповідати в радіо - і телеефірах, поливаючи брудом мережу автозаправних комплексів "БРСМ-Нафта". Як і в попередньому випадку, ми не сумніваємося в своїй перемозі в залі суду, бо як заяви цих осіб - безпідставні, а метою таких інформаційних вкидань є дискредитація нашої компанії в очах клієнтів і партнерів. Впевнені, що громадськість повинна знати ціну коментарям таких "експертів"", - так прокоментував рішення Господарського суду директор департаменту стратегічного маркетингу мережі "БРСМ-Нафта" Олександр Мельничук.