ua en ru

British Wildlife Awards 2013: у Великій Британії визначено кращі фото дикої природи

У Великій Британії оголошено результати міжнародного щорічного фотоконкурсу British Wildlife Awards 2013, присвяченого дикій природі Сполученого королівства. Абсолютним переможцем цьогоріч став ірландський фотограф Джордж Карбус з роботою "У вітальні", на якій автор увічнив дельфіна в образі серфінгіста.

У Великій Британії оголошено результати міжнародного щорічного фотоконкурсу British Wildlife Awards 2013, присвяченого дикій природі Сполученого королівства. Відбір номінантів відбувався протягом семи місяців, починаючи з лютого.

Абсолютним переможцем цьогоріч став ірландський фотограф Джордж Карбус (на фото) з роботою "У вітальні", на якій автор увічнив дельфіна в образі серфінгіста.

Фотогалерея: British Wildlife Awards 2013 - найкращі кадри дикої природи Великої Британії

За словами фотомайстра, прозорість морської води поблизу берегів Ірландії не завжди ідеальна, тому йому сильно поталанило зловити на камеру цей кадр.

Цьогорічні переможці фотоконкурсу British Wildlife Awards 2013, на думку суддів, зуміли показати британську дику природу в усій її красі та багатогранності.

British Wildlife Awards 2013: у Великій Британії визначено кращі фото дикої природи

Нагадаємо, в серпні минулого року стали відомі імена переможців щорічного фотоконкурсу National Geographic Traveler Photo Contest. Одинадцять знімків було відібрано з понад 12 тис. робіт, поданих на конкурс 6615 фотографами зі 152 країн.

Раніше, у квітні 2012 р., Всесвітня організація фотографії (WPO, World Photography Organisation) опублікувала імена переможців конкурсу Sony World Photography Awards (SWPA). Головний приз L'Iris d'Or у категорії "Образотворче мистецтво / Пейзаж" і 25 тис. дол. отримав "мисливець за бурями" Мітч Добраунер. Його роботи були обрані з понад 112 тис. робіт більш ніж 120 фотографів зі 171 країни.