ua en ru

Британці мають більше заощаджувати, щоб уникнути іноземних загарбників, - The Times.

Лейбористи не керували економікою достатньо ефективно, і брак заощаджень у британців робить провідні національні компанії відкритішими для іноземних загарбників, твердять автори дослідження, виконаного для Національного інституту Економічних і соціальних досліджень.
Мозковий трест гадає, що середні рівні зростання були вищими за останього уряду консерваторів у Великобританії, ніж за роки лейбористсько урядування, та що Британія зазнала більших втрат від рецесії, ніж інші країни "Великої сімки" в обсязі ВВП та в безробітті. Про це пишуть у The Times.
Мартін Вііл, співавтор доповіді, стверджує, що британці повинні мати більший рівень заощаджень, і наводить як характерний приклад захоплення Cadbury коропорацією Kraft, як симптом слабкості рівнів заощаджень. Британія є економікою з високим рівнем споживання, але не великих заощаджень; це означає, що британські активи має бути продано іноземцям.
Як відомо, протягом останніх років серед нуворішів з України та країн СНД стало модно купувати нерухомість у Лондоні та інші активи в Британії.