ua en ru

Британський міністр: Росія хоче створити в Сирії алавітську державу для Асада

Британський міністр: Росія хоче створити в Сирії алавітську державу для Асада Фото: голова МЗС Британії Філіп Хаммонд

РФ не можна розглядати як учасника мирного процесу

Міністр закордонних справ Великобританії Філіп Хаммонд вважає, що Росія може використовувати мирний процес у Сирії як прикриття, щоб створити міні-державe для Башара Асада. Про це повідомляє Reuters.

На думку Хаммонда, Росія може використовувати мирний процес у Сирії як "фіговий листок", прикриваючи свої справжні цілі - створення алавітської міні-держави для Башара Асада.

"Чи справді Росія прагне до мирного процесу, чи вона використовує мирний процес як фіговий листок, щоб спробувати забезпечити якісь військові перемоги Асада, результатом яких стане створення алавітської міні-держави на північному заході Сирії?", - сказав британський міністр.

Також глава британського МЗС підкреслив, що Росія не може розглядатися як учасник мирного процесу, коли вона бомбить противників Асада, які будуть формувати нову Сирію після відставки нинішнього президента.

Нагадаємо, Хаммонд також вважає, що дії Росії в Сирії лише розпалюють громадянську війну в країні, підриваючи всі зусилля Заходу з пошуку політичного вирішення кризи.