ua en ru

Британські рітейлери очікують зниження продажів в 2011 р

Більшість британських рітейлерів очікують зниження продажів в 2011 р. через слабкий споживчий попит й інфляційний тиск, свідчать результати дослідження, проведеного Британським консорціумом рітейлерів (BRC), передає Reuters.
Майже дві третини опитаних рітейлерів вважають, що продажі погіршаться в порівнянні з показниками 2010 р., крім того, багато хто чекає, що підвищення податку на додану вартість, заплановане на наступний рік, вплине на споживчі витрати.
"Наші статистичні дані показують, що, на думку ритейлерів, за складним груднем піде важкий 2011 р. Вони думають, що підвищення ПДВ сприятиме зростанню цін, і, враховуючи страхи, пов'язані зі скороченням державних витрат і економікою в цілому, люди будуть скорочувати витрати" , - йдеться в заяві генерального директора BRC Стівена Робертсона.
BRC додав, що від рітейлерів усе ще чекають на створення нових робочих місць в 2011 р., але 24% опитаних компаній заявили, що будуть, ймовірно, наймати менше людей.
Британські роздрібні компанії сподіваються, що покупці прийдуть до тями під час традиційного періоду різдвяних продажів, незважаючи на погану погоду і транспортні проблеми.
У неділю John Lewis заявив, що продажі за тиждень до Різдва зросли на 30,6% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року і досягли 97,1 млн фунтів (149,9 млн дол.).