ua en ru

Британська фармкомпанія AstraZeneca за 4,1 млрд дол. купує американську Bristol-Myers Squibb

Британська фармацевтична компанія AstraZeneca купує повну частку американської фармацевтичної компанії Bristol-Myers Squibb (BMS) в альянсі компаній в галузі лікування цукрового діабету. Про це повідомили в прес-службі AstraZeneca.

За умовами угоди, AstraZeneca заплатить BMS аванс у розмірі 2,7 млрд дол. і до 1,4 млрд дол., після того, як будуть досягнуті ключові точки в реалізації завдань реєстрації, виведення на ринок та продажу препаратів. Крім того, AstraZeneca також може виплатити до 225 млн дол. за підсумками передачі певних активів.

"Рішення про консолідацію прав на портфель діабетичних препаратів було обопільним. Воно прийнято в інтересах обох сторін, а також дозволить нам більш ефективно задовольняти існуючі медичні потреби. Це угода підкреслює довгострокові зобов'язання AstraZeneca по відношенню до пацієнтів з цукровим діабетом - захворюванням, яке знаходиться в пріоритеті науково-дослідної діяльності AstraZeneca і є важливою платформою для зростання компанії", - прокоментував головний виконавчий директор AstraZeneca Паскаль Сорио.

AstraZeneca є міжнародною інноваційної біофармацевтичної компанією, націленої на дослідження, розвиток і комерційне використання рецептурних препаратів в таких терапевтичних областях, як кардіологія, онкологія, респіраторні захворювання та запальні процеси, інфекції і психіатрія. Компанія представлена більш ніж в 100 країнах світу.

Bristol-Myers Squibb заснована в 1887 р., виробляє різні лікарські препарати. Число співробітників компанії перевищує 28 тис. осіб. Її акції торгуються на Нью-Йоркській фондовій біржі.