ua en ru

Британська 3i Group продає дві німецькі компанії за понад 1,3 млрд дол., - неофіційні дані

Британська інвестиційна компанія 3i Group Plc. планує продати дві німецькі компанії за суму більше 1,3 млрд дол., передає Reuters з посиланням на декілька джерел.
За словами одного з джерел, інвестиційна компанія аналізує IPO (первинне публічне розміщення акцій) виробника металопластикових товарів Norma Group, яке повинне відбутися літом 2011 р. 3i розраховує виручити за Norma Group понад 800 млн євро, повідомило джерело. Проте, згідно деяким ЗМІ, 3i оцінює Norma Group приблизно в 700 млн євро, повідомляє РБК.
3i придбала Norma Group 5 років тому за 200 млн євро. На даний момент кількість службовців компанії по всьому світу нараховує 3,4 тис. людей, і очікується, що її товарообіг за 2010 р. складе більше 430 млн євро.
Інше джерело повідомило, що також відбудеться окремий аукціон з продажу виробника дизельних двигунів, генераторних агрегатів і когенераційних енергоустановок, компанії Motoren-Werke Mannheim (MWM), раніше відомої як Deutz Power Systems. Дата аукціону поки не відома, можливо, він пройде в кінці поточного року.
3i купила MWM за 360 млн євро в 2007 р. Число службовців компанії на сьогодні момент складає 1,1 тис. людей.
Коментарів від представників 3i Group Plc. і інвестиційних банків не надходило.