ua en ru

Британія запросила засідання Ради безпеки ООН у зв'язку з доповіддю ОЗХЗ за Солсбері

Британія запросила засідання Ради безпеки ООН у зв'язку з доповіддю ОЗХЗ за Солсбері Ілюстративне фото: засідання Радбезу ООН (flickr.com/poroshenkopetro)

Раніше ОЗХЗ підтвердила висновки Британії про отруєння Скрипаля і його дочки "Новачком"

Великобританія закликала провести засідання Ради безпеки ООН у зв'язку з доповіддю Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) щодо інциденту в Солсбері. Про це йдеться у повідомленні постійного представництва країни в ООН.

"Великобританія закликала провести засідання Ради безпеки ООН у зв'язку із звітом ОЗХЗ щодо інциденту в Солсбері. Ми очікуємо, що воно відбудеться на наступному тижні" - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, ОЗХЗ підтвердила висновки Британії про отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля і його дочки "Новачком". Раніше The Times з посиланням на британську розвідку повідомляло, що нервовопаралітичне речовина "Новачок", яким отруїли Скрипаля, розробили в лабораторії в закритому місті Шиханы Саратовської області (Російська Федерація).

Відзначимо, 6 березня в Британії з отруєнням госпіталізували колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочку. Пізніше Британія заявила про причетність Росії до отруєння Скрипаля і через це прем'єр-міністр Британії Тереза Мей заявила про намір вислати з країни 23 російських дипломатів. Пізніше ряд країн підтримав позицію Британії і заявив про видворення російських дипломатів, у відповідь на це Росія вжила дзеркальні заходи. При цьому в РФ причетність до отруєння заперечують. На даний момент дочка Скрипаля вже виписали з лікарні, сам Скрипаль ще перебуває на лікуванні.