ua en ru

Британія виділила додаткові 2,6 млрд доларів на підготовку до Brexit

Британія виділила додаткові 2,6 млрд доларів на підготовку до Brexit Ілюстративне фото (pixabay.com)

Про таке рішення оголосив новий міністр фінансів Садід Джавід

Влада Британії продовжує підготовку до Brexit без угоди наприкінці жовтня, готуючись витратити додатков 2,6 мільярди доларів. Про це повідомляє Reuters.

Новий уряд на чолі з прем'єр-міністром Борисом Джонсоном пообіцяв залишити торговий блок без домовленості протягом трьох місяців, якщо ЄС не погодиться переглянути угоду, узгоджену екс-прем'єром Британії Терезою Мей.

У своїй першій заяві новий міністр фінансів Садід Джавід подвоїв витрати на підготовку до Brexit без угоди. Зазначається, що додаткові гроші допоможуть фінансувати загальнонаціональну рекламну кампанію, допоможуть британцям, які проживають за кордоном, забезпечать постачання ліків та покращать інфраструктуру навколо портів.

"До Brexit залишилося 92 дні, важливо посилити планування, щоб переконатися, що ми готові. Ми хочемо досягти хорошої угоди, яка скасує антидемократичний зворотний хід. Але якщо ми не зможемо досягти хорошої угоди, нам доведеться залишитися без жодної", - сказав Джавід.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Великобританія категорично проти нового перенесення терміну виходу з Євросоюзу. Джонсон планує припинити членство Великобританії в Європейському союзі до встановленого терміну - 31 жовтня 2019 року.

РБК-Україна писало, що прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив, що є всі шанси укласти нову угоду по Brexit з Європейським союзом.