ua en ru

Британія вимагає від Євросоюзу поступок на переговорах з Brexit

Британія вимагає від Євросоюзу поступок на переговорах з Brexit Фото: прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей (flickr.com/number10gov)

Тереза Мей наполягає на своїх умовах створення зони вільної торгівлі між ЄС і Британією

Міністр Великобританії Тереза Мей закликала європейців піти на поступки на переговорах по Brexit. Про це Мей написала у статті для газети Die Welt, передає DW.

Мей вважає, що "для отримання хорошого результату, Євросоюз, після того, як Великобританія вдосконалила свою позицію, повинен зробити те ж саме"

"На переговорах про створення зони вільної торгівлі Брюссель та члени ЄС повинні ставитися до Лондону так само, як до третіх країн", - підкреслила вона.

У своїй статті Мей виступила на захист своєї пропозиції про те, щоб майбутня зона вільної торгівлі між ЄС і Великобританією поширювалася лише на товари, але не на послуги.

"Заперечення Євросоюзу з цього приводу не відповідають реальності інших переговорів про торгівлю", - вважає вона.

Як відомо, Британія повинна вийти з ЄС у березні 2019 року, однак поки Лондон і Брюссель не змогли досягти домовленості про перехідному періоді.

Раніше прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що вона очолить переговори з Євросоюзом, а департамент з питань Brexit переключиться на підготовку до виходу країни з блоку.

Також Мей пригрозила противникам її планів щодо Brexit достроковими виборами.

У разі провалу законопроекту прихильники Мей пригрозили голосуванням за вотум недовіри, що могло б призвести до дострокових виборів.