ua en ru

Британія збереже військову присутність у Німеччині після Brexit

Британія збереже військову присутність у Німеччині після Brexit Фото: Гевін Вільямсон (VanHuy NGUYEN flickr)

Йдеться про приблизно 185 військових і 60 цивільних співробітників Міноборони

Велика Британія залишить в Німеччині частину військового контингенту після виходу зі складу Європейського Союзу. Про це заявив британський міністр оборони Гевін Вільямсон, пише DW.

Як зазначає видання, йдеться про приблизно 185 військових і 60 цивільних співробітників Міноборони. До 2015 року в Німеччині було 5 200 британських військ. Зараз у Німеччині розміщені також близько 33 тис. військових США.

"Ми збільшуємо британські пункти присутності у всьому світі. Ми не будемо закривати наші об'єкти в Німеччині, а замість цього використаємо їх для базування армії", - сказав Гевін Вільямсон.

Нагадаємо, екс-міністр закордонних справ Британії Борис Джонсон запропонував прем'єру Терезі Мей підписати з Європейським союзом угоду про вільну торгівлю "Супер Канада".

Раніше міністри Терези Мей відкинули план затримання у "чорного ходу" в ЄС. Зокрема, лідери протиборчих угрупувань по стратегії виходу Великобританії з Європейського союзу в уряді Терези Мей виступили зі спільною декларацією. Міністри заявили, що вихід з ЄС буде повним, а перехідний період - обмеженим по часу.

Пізніше Мей заявила, що переговори по Brexit зайшли в глухий кут. Мей вважає, що Євросоюз повинен виробити альтернативу її пропозицій по Brexit. При цьому вона заявила, що переговори зайшли в глухий кут після того, як лідери блоку відхилили її плани, не пояснивши чому.