ua en ru

Британія планує розширити санкції проти російського бізнесу, - The Sunday Times

Британія планує розширити санкції проти російського бізнесу, - The Sunday Times Ілюстративне фото: прапор Росії (УНІАН)

Санкції торкнуться російських олігархів

Лондон незабаром введе нові фінансові заходи проти російських бізнесменів в Британії. Про це повідомляє The Sunday Times з посиланням на джерело в офісі прем'єр-міністра країни.

Згідно з інформацією співрозмовника видання, санкції торкнуться російських олігархів.

Сама прем'єр-міністр Британії Тереза ​​Мей в інтерв'ю виданню заявила, що Лондон розглядає різні варіанти дій щодо розміщених в королівстві незаконних фінансів російських бізнесменів і чиновників. У виданні зазначено, що оточення президента Росії Володимира Путіна може зіткнутися з подальшими економічними санкціями.

Нагадаємо, що на початку квітня Департамент управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США розширив санкції проти Російської Федерації. Зокрема, мова йде про 7 російських олігархів і 12 компаній. Також санкції застосовані до 17 високопосадовців уряду Росії і державним компаніям з торгівлі зброєю.

Як відомо, 9 квітня в Росії індекс Мосбіржі опустився на 9%, індекс РТС - на 10,7% через раніше введені санкції США. Так, серед лідерів падіння - акції UC Rusal (основний власник - потрапив під санкції Олег Дерипаска) обвалилися на 28,89% до відкриття торгів, акції "Норнікеля" (частка Дерипаски - 27,8%) - на 13,35%, акції золотодобувної компанії "Полюс" (належить Саїду Керимову, синові сенатора Сулеймана Керімова, який потрапив під санкції) - на 13,24%. Акції ВТБ впали на 10,87% (під санкціями - глава банку Андрій Костін), котирування "Газпрому" знизилися на 8,55% (голова правління компанії Олексій Міллер також в чорному списку Мінфіну США).