ua en ru

Британія стурбована рівнем загрози Росії для всієї Європи, - посол

Британія стурбована рівнем загрози Росії для всієї Європи, - посол Фото: Олександр Турчинов та Джудіт Гоф (turchynov.com)

Велика Британія стурбована тим, як розгортається ініційована Росією гібридна війна

Велика Британія занепокоєна тим, яку загрозу представляє Росія для України та загалом для Європи. Про це сказала Надзвичайний і повноважний посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф під час зустрічі із секретарем Ради національної безпеки і оборони України Олександром Турчиновим. Про це повідомляє прес-служба РНБО.

"Джудіт Гоф зазначила, що Велика Британія стурбована тим, як розгортається ініційована Росією гібридна війна, та занепокоєна тим, яку загрозу представляє Росія для України та загалом для Європи. В цьому контексті сторони констатували необхідність продовження санкцій проти Росії", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що співрозмовники також обговорили ситуацію, яка сталась на сході України та в Криму внаслідок російської агресії.

Торкнулися сторони і питання посилення співпраці між Україною та Великою Британією в секторі безпеки і оборони. Окрему увагу співрозмовники приділили обговоренню питань реформування сектору безпеки і оборони України відповідно до стандартів НАТО.

"Велика Британія, як і багато країн НАТО, схвально ставиться до підтриманого РНБО проекту закону "Про національну безпеку України", відповідно до якого в Україні буде запроваджено європейську модель сектору безпеки і оборони", - наголосила британський посол.

Сторони також приділили увагу обговоренню інтенсифікації співпраці між нашими країнами в питаннях кібербезпеки.

"Це є актуальним не лише для України, але і для всіх провідних країн світу. Ми готові та зацікавлені в співпраці у форматі спільних проектів", - зазначив Турчинов.

Крім того, співрозмовники обговорили питання імплементації підписаного президентом України на засіданні Воєнного кабінету закону про реінтеграцію Донбасу.

Посол наголосила, що Британія і надалі готова "підтримувати Україну в її прагненні захистити свою свободу і незалежність та стати процвітаючою демократичною європейською країною".

Нагадаємо, президент України Петро Порошенк 20 лютого 2018 року підписав закон про реінтеграцію Донбасу. Документом передбачається, що Росія визнається окупантом, розширюються повноваження по застосуванню Збройних сил у мирний час, від АТО буде перехід до "збройної відсічі" РФ, створюється нова військова вертикаль, яка отримує повноваження, схожі на ті, які надаються при введенні воєнного стану, дозволяється переміщати товари через лінію розмежування.

Раніше, 5 лютого, президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) щодо законопроекту про нацбезпеку.