ua en ru

У Британії вже зібрали більше півмільйона підписів за новий референдум

У Британії вже зібрали більше півмільйона підписів за новий референдум Фото: петицію підтримали по всій державі

Серед підписантів звернення до депутатів найбільше жителів Лондона

У Великобританії прихильники євроінтеграції зібрали понад півмільйона підписів під закликом до парламентарів розглянути можливість проведення нового референдуму про членство Сполученого Королівства у Європейському Союзі. Відповідні підписи зібрано по всій Британії під онлайн-петицією в інтернеті.

"Ми, що нижче підписалися, закликаємо уряд застосувати правило, згідно з яким, якщо тих, хто проголосував "за" або "проти" членства в ЄС менше 60%, а явка нижча 75%, то повинен бути проведений другий референдум", - йдеться в петиції.


Зазначено, що через масовий наплив інтернет-користувачів робота сайту британського парламенту, де зареєстрована петиція, була тимчасово припинена. Серед підписантів звернення до депутатів найбільше жителів Лондона, в якому більшість районів підтримали на референдумі членство в ЄС.

Згідно з законом, для розгляду петиції в парламенті необхідно 100 тисяч підписів. Депутати можуть розглянути це звернення вже на найближчому парламентському засіданні наступного тижня.

Нагадаємо, 23 червня у Великобританії відбувся референдум, на якому громадяни вирішували питання про членство країни в Євросоюзі. Підрахунок результатів референдуму засвідчив, що 52% британців виступили за вихід країни з ЄС.