ua en ru

Остаточні результати референдуму у Великобританії: почти 52% за Brexit

Остаточні результати референдуму у Великобританії: почти 52% за Brexit Фото: екс-мер Лондона Борис Джонсон є одним з головних євроскептиків Британії

48% британців побажали залишитись у складі Євросоюзу

Згідно з остаточними результатами референдуму у Великобританії 51,9% жителів країни проголосували за Brexit, тоді як 48% - побажали залишитись у складі Євросоюзу. Про це свідчать дані ВВС.

Зазначимо, референдум у Великобританії пройшов учора, 23 червня. Громадяни країни вирішували питання виходу країни зі складу Європейського Союзу.

Остаточні результати референдуму у Великобританії: почти 52% за Brexit

Фото: результати референдуму у Великобританії

Згідно з даними, Brexit підтримали Англія та Уельс, тоді як в Шотландії і Північної Ірландії більшість жителів голосували за збереження членства в ЄС.

Остаточні результати референдуму у Великобританії: почти 52% за Brexit

Фото: Brexit підтримали Англія та Уельс

Нагадаємо, раніше глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Євросоюз не буде переглядати умови членства країни в ЄС після референдуму в Великобританії незалежно від його результату.

"Британські політики і громадяни повинні знати, що перегляду умов не буде. Ми уклали договір з прем'єр-міністром Девідом Кемероном, - ред.), він отримав стільки, скільки було можливо, ми дали стільки, скільки могли. Вихід - означає вихід", - сказав Юнкер.