ua en ru

У Британії вважають РФ також відповідальною за хіматаки в Сирії

У Британії вважають РФ також відповідальною за хіматаки в Сирії Фото: Майкл Феллон засудив Росію за хімічні атаки в Сирії

Авіаудари США по сирійській авіабазі є правильним сигналом з боку Дональда Трампа

Росія також несе відповідальність за загибель мирних громадян при хімічній атаці в сирійській провінції Ідліб. Про це заявив міністр оборони Великобританії Майкл Феллон, передає ВВС.

На думку Феллона, Москва несе за те, що трапилося не пряму, а опосередковану відповідальність, як "головний спонсор" режиму Башара Асада.

"Нинішній військовий злочин відбулося на їх (РФ, - ред.) очах. Протягом останніх років Росія мала всі можливості і важелі для того, щоб зупинити війну, і зараз зобов'язана продемонструвати рішучість приструнити цей режим", - написав Майкл Феллон.

Він також назвав застосування отруйних речовин в минулий вівторок "варварським, аморальним і незаконним".

Також міністр оборони Британії схвально відгукнувся про удари американських "Томагавків" по сирійській авіабазі, з якої вилетіли літаки, що імовірно здійснили газову атаку. Феллон вважає це правильним сигналом з боку президента США Дональда Трампа.

"Обгрунтовані й доречні, дії США носили в той же час розумно обмежений характер. Тепер потрібно довгострокове рішення конфлікту", - вважає Феллон.

Британський міністр також висловив думку, що подібне рішення не може включати в себе будь-яке політичне майбутнє для Башара Асада.

"Людина, що використовує бочкові бомби і газ проти свого народу, не має права очолювати Сирію", - написав Феллон.

Нагадаємо, Трамп попередив Конгрес США про можливості нових ударів по Сирії.