ua en ru

Трамп попередив Конгрес США про можливості нових ударів по Сирії

Трамп попередив Конгрес США про можливості нових ударів по Сирії Фото: Трамп повідомив Конгрес про ракетний удар по Сирії

Ракетні удари в Сирії були здійснені для запобігання погіршення нинішньої гуманітарної катастрофи

Президент США Дональд Трамп повідомив Конгрес про обставини ракетного удару по Сирії, а також попередив про можливість нових атак "при необхідності". Про це повідомляє "Радіо Свобода", посилаючись на лист спікеру Палати представників Полу Райану і тимчасовому голові Сенату Орріна Хатча.

Лист було оприлюднено в неділю, 8 квітня.

"Я наказав здійснити цю акцію, щоб погіршити здатність сирійської армії проводити подальші атаки із застосуванням хімічної зброї ... тим самим сприяючи стабільності в регіоні і запобігаючи погіршення нинішньої гуманітарної катастрофи", - пояснив мотиви свого рішення президент США.

Як повідомлялося раніше, Дональд Трамп привітав учасників ракетної атаки на авіабазу урядових військ в Сирії з успішно виконаним завданням.

"Вітаю наших чудових військових, чоловіків і жінок, за те, що вони так добре представили Сполучені Штати і весь світ при атаці на Сирію", - написав Трамп в Twitter 8 квітня 2017 року.

Нагадаємо, на фото зруйнованої ударом бази США в Сирії знайшли характерні для хімзброї контейнери.