ua en ru

У Британії можуть розкрити імена росіян, що ховають гроші в офшорах

У Британії можуть розкрити імена росіян, що ховають гроші в офшорах Фото: парламент Британії (facebook.com ukparliament)

Голосування по законопроекту очікується наступного вівторка

Відповідно до нового законопроекту, який буде обговорюватися у парламенті Великобританії, можуть бути розкриті імена російських бізнесменів, які зберігають гроші в британських офшорах - на Британських Віргінських і на Кайманових островах, передає The Times.

Відзначимо, що до сих пір британські заморські території звільнялися від вимоги розкривати імена бізнесменів, які володіють активами в їх юрисдикції. При цьому така вимога діє на території країни.

Зазначено, що на наступному тижні коаліція із консерваторів, лейбористів і представників Шотландської національної партії виступить на підтримку відповідного документа.

"Пані Мей досі закликала світ відповідати на порушення міжнародних норм Росією. Але, якщо вона збирається виконувати обіцянки, вона повинна підтвердити, що брудні гроші, що йдуть на гірші мети, не ховаються під британським прапором де б то не було в світ", - розповів газеті консерватор Ендрю Мітчелл.

Так, законопроект, внесений у палату громад депутатом-лейбористом, передбачає виконання заморськими територіями реформи відкритості до кінця 2020 року. Очікується, що голосування по документу відбудеться наступного вівторка.

Нагадаємо, в лютому в Великобританії набув чинності закон, який зобов'язує чиновників і політиків пояснювати походження коштів на покупку нерухомості дорожче 50 тисяч фунтів стерлінгів.