ua en ru

У Британії іноземні компанії зобов'яжуть розкрити кінцевих власників

У Британії іноземні компанії зобов'яжуть розкрити кінцевих власників Фото: у Великій Британії вирішили, що іноземні компанії повинні розкривати кінцевих власників

У Лондоні також планують створити перший у світі Міжнародний антикорупційний координаційний центр

Влада Великої Британії зобов'яже іноземні компанії, які вже володіють, хочуть придбати власність в країні або беруть участь у конкурсах на урядові контракти, розкрити кінцевих власників. Про це йдеться в заяві прем'єр-міністра країни Девіда Кемерона, поширеній його прес-службою.

Компаніям доведеться приєднатися до нового публічного реєстру інформації про бенефіціарів власності, який буде запущений в наступному місяці.


Повідомляється, що Британія стане першою країною G20, яка піде на такий крок. Франція, Нідерланди, Нігерія, Афганістан також наслідують приклад Великої Британії і створять власні реєстри. Австралія, Нова Зеландія, Йорданія, Індонезія, Ірландія і Грузія домовилися зробити перші кроки в напрямку створення аналогічних механізмів.

В заяві прем'єр-міністра уточнюється, що іноземні компанії володіють близько 100 тис. об'єктів в Англії та Уельсі, понад 44 тис. з них розташовані у Лондоні..

"Новий реєстр для іноземних компаній буде означати, що корупціонери позбавляться можливості для маневру, не зможуть відмивати і приховувати незаконні кошти через ринок нерухомості Лондона, і не отримають прибуток від наших державних коштів", - йдеться у заяві.

Також зазначається, що у Лондоні буде створений перший в світі Міжнародний антикорупційний координаційний центр, в якому з Британією будуть співпрацювати США, Канада, Австралія, Нова Зеландія, Швейцарія та Інтерпол. Експерти забезпечать міжнародну координацію та підтримку правоохоронним органам різних країн для спільної роботи над переслідуванням та покаранням корумпованих еліт і відновленням викрадених активів.

Нагадаємо, Білий дім направив на розгляд Конгресу США нові правила, які повинні сприяти підвищенню прозорості в банківській системі і допомогти правоохоронним органам відстежити таємних власників компаній.