ua en ru

В Британії депутати закликали позбавити громадянства дружину Асада

В Британії депутати закликали позбавити громадянства дружину Асада Фото: Асма і Башар Асади

Асма Асад народилася в Лондоні і має британське громадянство

Британські депутати вимагають позбавити громадянства Великої Британії дружину сирійського президента Башара Асада Асму. Депутати, а також група сирійців, які живуть у Британії, звернулися в правоохоронні органи країни, передає газета Sunday Times.

Парламентарі вважають, що Асма Асад використовує свої акаунти в соцмережах для підтримки і пропаганди сирійського режиму. Відзначають, що вона виставляє свого чоловіка в образі мученика і звинувачує Захід в розповсюдженні брехні.

Газета пише, що, дружина Асада активно користується Instagram і Facebook, а також веде канал в Telegram. Загалом в неї біля 500 тис. підписників. Також повідомляється, що Telegram часто використовується ісламськими радикалами для обміну повідомленнями.

Депутат Палати громад Надім Захаві сказав, що на його думку, Асма Асад – "частина пропагандистської машини, яка здійснює військові злочини".

Асма Асад народилася в Лондоні в районі Актон, вона має британське і сирійське громадянство. Наявність другого паспорта дозволяє позбавити її громадянства, якщо влада Британії визнає це доцільним.

Нагадаємо, глава МЗС Британії запропонував РФ приєднатися до західної коаліції в Сирії.