ua en ru

У Британії автомобіль в'їхав у натовп святкуючих Ураза-байрам, є потерпілі

У Британії автомобіль в'їхав у натовп святкуючих Ураза-байрам, є потерпілі Фото: британські поліцейські (en.wikipedia.org)

У результаті інциденту було травмовано шість осіб, у тому числі двоє дітей

В англійському місті Ньюкасл автомобіль в'їхав у натовп людей, які святкували мусульманське свято Ураза-байрам, є постраждалі. Про це повідомляє BBC.

Зазначено, що наїзд стався о 9:14 за місцевим часом біля спортивного центру Westgate.

"У результаті інциденту було травмовано шість осіб, у тому числі двоє дітей. Один із дітей - восьмирічний хлопчик - знаходиться у важкому стані", - йдеться в повідомленні.

За даними поліції, інцидент не пов'язаний із тероризмом. За цим фактом затримана 42-річна жінка.

Нагадаємо, в ніч на 19 червня 2017 року біля однієї з мечетей Лондона фургон в'їхав у натовп людей, які святкували священний місяць Рамадан. У результаті інциденту загинула одна людина, 10 отримали поранення. Як зазначили в поліції, всі постраждалі були мусульмани. Прем'єр-міністр Британії Тереза Мей назвала наїзд на натовп у Лондоні терактом.

Згодом стало відомо, що наїзд на натовп біля мечеті в Лондоні (Великобританія) скоїв 47-річний британець Даррен Осборн, а автомобіль, який він використовував для атаки, був взятий в оренду у компанії Pontyclun Van Hire з Південного Уельсу.