ua en ru

В Британії більше 700 росіян можуть втратити "візу інвестора" через отруєння Скрипалів, - The Guardian

В Британії більше 700 росіян можуть втратити "візу інвестора" через отруєння Скрипалів, - The Guardian Ілюстративне фото (flickr.com defenceimages)

Влада Британії має намір провести перевірку понад 3 тис. інвестиційних віз

Більше 700 російських багатіїв у Великобританії можуть мати проблеми з "візами інвестора" через плани Лондона скоротити в країні вплив РФ, яка звинувачується в організації отруєння Юлії та Сергія Скрипалів. Про це посилаючись на джерела в британських МВС повідомляє The Guardian.

Видання повідомляє, що Лондон збирається провести перегляд понад 3 тисяч інвестиційних віз, які видавались росіянам та іншим іноземцям з 2008 року. Посилаючись на джерела, в виданні заявили, що росіяни можуть втратити візи, якщо уряд знайде у них докази "серйозних фінансових порушень".

Вважається, що саме через це почались проблеми з продовженням візи у російського олігарха Романа Абрамовича.

Представник міжнародної правозахисної організації Transparency International Рейчел Девіс підтримала нові заходи.

"Протягом 2008-2015 років сотні громадян РФ, країни з високим рівнем корупції, отримали візи інвесторів без належної перевірки капіталів", - повідомила Девіс.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що МВС Британії повідомили, що підозрюваних в отруєнні Скрипалів заарештують при виїзді з Росії. Глава МВС повторив висловлену прем'єром Терезою Мей думку про те, що співробітники розвідки діяли за наказом Кремля.