ua en ru

У Британії 60% жителів хочуть зберегти громадянство ЄС після Brexit, - опитування

У Британії 60% жителів хочуть зберегти громадянство ЄС після Brexit, - опитування Фото: британці хочуть зберегти привілеї після Brexit (pixabay.com)

Частина британців готова заплатити за громадянство ЄС

Близько 60% громадян Великобританії хотіли б зберегти громадянство Європейського союзу після виходу країни з ЄС (Brexit), передає The Guardian з посиланням на результати опитування Лондонської вищої школи економіки.

Згідно з даними опитування, 60% респондентів хотіли б зберегти право на проживання, роботу, навчання і пересування у країнах Європейського союзу. Крім того, частина опитаних заявила, що готова заплатити суму, яка відповідає внеску Британії в бюджет ЄС в розрахунку на душу населення за збереження даних прав - близько 400 фунтів стерлінгів.

Також повідомляється, що 10% респондентів виступають за позбавлення можливості голосувати на місцевих виборах громадян Євросоюзу, проти цього висловилися 73%.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що збитки від Євросоюзу Brexit оцінили у 20 млрд євро. Євросоюз буде заповнювати даний збиток за рахунок додаткових податків.