ua en ru

Bridgestone випустить спецверсію шин для спорт-кара Toyota 86

В рамках співробітництва з компанією Toyota шинний виробник Bridgestone випустить нову версію шин Bridgestone Potenza S001, розроблену разом з автокомпанією спеціально для спорт-кара Toyota 86.

Японські компанії Bridgestone і Toyota давно співпрацюють у різних областях, і не так давно Bridgestone надала шини для команди Gazoo Racing, яка перемогла на Toyota 86 у своєму класі під час гонки «24 години Нюрбургрінга».

Щоб відзначити цей успіх Bridgestone вирішила випустити на японський ринок спецверсію своїх шин Bridgestone Potenza S001, розроблену спеціально для спорт-кара, на якому Gazoo Racing брала участь в гонці.

Шини, що отримали назву Bridgestone Potenza S001 Toyota 86 Spec, були оптимізовані для збільшення зчеплення на сухій і мокрій поверхні. Крім цього, були змінені складу гумової суміші і розподіл жорсткості, щоб шини ідеально підходили до особливостей Toyota 86.

Шини будуть доступні на японському ринку з кінця червня цього року в розмірах 215/40R18 85W і 225/40R18 88W для передньої і задньої осі відповідно.

Toyota 86 є спільним проектом Toyota і Subaru. На інших ринках світу спорт-кар також продається під назвами Subaru BRZ і Scion FR-S.